Home Landelijke radio Publieke Omroep blij met luistercijfers

Publieke Omroep blij met luistercijfers

De Publieke Omroep is blij met de luistercijfers die vanochtend bekend werden. Radio 2 en Radio 5 wonnen marktaandeel. Radio 2 is met 14,5 procent marktaandeel zelfs de grootste radiozender van Nederland en streeft met dit luistertijdaandeel voor het eerst de gecombineerde regionale radiozenders voorbij. Radio 3FM en Radio 4 blijven stabiel in luistertijdaandeel.

Alleen het marktaandeel van Radio 1 daalde met 0,3 procent. Maar volgens Publieke Omroep bleef het totale aantal luisteraars hetzelfde.

“De positionering van Radio 2 en 5 werpt zijn vruchten af. Beide radiostations scoren goed en groeien. De doelgroep toont zich enthousiast over wat de zenders bieden”, zegt Jan Westerhof van radio Publieke Omroep. “Het is belangrijk om de potentiële luisteraar de weg naar de middengolffrequentie van Radio 5 te wijzen en daarom zijn we nu een campagne ter promotie van de zender gestart.”

“3FM is het afgelopen jaar sterk gegroeid”, zo gaat hij verder. “In een concurrerende markt met zoveel popzenders is dat een prestatie van formaat. Radio 4 en Radio 1 blijven achter bij onze doelstellingen. Daar gaan we veel aandacht aan besteden.”

De publieke regionale zenders hielden hun marktaandeel, maar verloren wel het marktleiderschap. Maar Omroep Reclame Nederland (ORN), de landelijke verkooporganisatie van reclamezendtijd van de Publieke Regionale Omroepen, wijst erop doordeweeks nog steeds marktleider te zijn.“Wij zijn blij dat we een stijging meemaken in een tijd waarin de hitlijsten radio blijken te domineren. ORN Radio heeft door haar eigen format deze stijging bewerkstelligd”, zegt Clement Postmus, directeur ORN.

Vorig artikelUitzendingen Wereldomroep ook op iTunes
Volgend artikelWeek van de Jaren Vijftig op Radio 5