Home Landelijke radio Privatisering NOB volgende maand voltooid

Privatisering NOB volgende maand voltooid

Met de verkoop van NOB Cross Media facilities is de privatisering van het NOB volgende maand voltooid. NOB Holding is in vergevorderd overleg met Technicolor Network Services, dat behoort tot Thomson SA. Beide partijen verwachten eind september tot overeenstemming te komen, zo schrijft de Dooi en Eemlander.

Bij NOB Cross media facilities werken zo’n 370 mensen die onder andere de technische ondersteuning verzorgen van de publieke radiozenders. Technicolor Network Services is boven komen drijven in een veilingprocedure die sinds begin dit jaar werd gevoerd onder begeleiding van Deloitte Corporate Finance.

De verkoop van NOB Cross media facilities vindt plaats in het kader van de privatisering van het NOB, waarvan de Staat volledig eigenaar is. Eerder al verkocht NOB Holding het mediapark in Hilversum aan TCN Property Projects. Vijf bedrijven op het gebied van opname en nabewerking in Nederland, België, Duitsland en Hongarije werden overgedaan aan United Broadcast Facilities en de bedrijven DutchView, Ciris en DutchView ENG aan de investeringsmaatschappijen Nimbus en Friesland Bank Participaties. Bedrijven als EFF, Heuvelman, Flashlight en Ampco werden verkocht aan het management.