Home Landelijke radio Pim Reijntjes opent ‘Tot zover de Wereldomroep’

Pim Reijntjes opent ‘Tot zover de Wereldomroep’


Pim Reijntjes, presentator van het eerste uur van Radio Nederland Wereldomroep in 1947, opent komende donderdag om 22:00 uur 24-uurs radio-uitzending ‘Tot zover de Wereldomroep’. In deze live uitzending neemt de Wereldomroep na 65 jaar afscheid van zijn Nederlandse luisteraars.

Vele hoogtepunten passeren de revue. Als afsluiting wordt in het laatste uur onder meer het meest bijzondere radiomoment bekend gemaakt. De centrale radiopresentatie is in handen van Karin van den Boogaert, Anouk Tijssen en Wim Vriezen.

De redactie, correspondenten, oud-medewerkers en luisteraars staan tijdens deze uitzending stil bij het einde van een tijdperk. Diverse prominenten zijn te gast waar onderwie oud-minister Jan Pronk en oud-medewerkers als Noraly Beyer en Jeroen Pauw. Youp van ’t Hek heeft een speciale column geschreven.

De 24-uurs marathon begint op 10 mei om 22:00 uur en duurt tot 11 mei 22:00 uur. De radio-uitzending is te beluisteren via de korte golf in Europa en satelliet. Luisteraars in Nederland kunnen afstemmen op 1296 AM en inwoners van Hilversum en omgeving ook op de FM op 106.2 MHz. De uitzending is te bekijken via livestream op www.wereldomroep.nl.

De Wereldomroep moet sterk inkrimpen als gevolg van door het kabinet opgelegde bezuinigingen van 70% van het budget. De Wereldomroep zal zich vanaf 2013 uitsluitend nog richten op het vrije woord en gaat onafhankelijke informatie bieden aan mensen in landen zonder vrije pers. Vooral in Afrika en de Arabische wereld, maar ook landen als China, Cuba en Venezuela. 

Vorig artikelVallend gereedschap raakt twee klimmers zendmast Hoogersmilde
Volgend artikelLuc van Rooij dit jaar terug op Radio Veronica