Home Landelijke radio Ontvoerde Colombiaanse minister luisterde Nederlandse radio

Ontvoerde Colombiaanse minister luisterde Nederlandse radio

De Colombiaanse minister Fernando Araújo die zes jaar lang ontvoerd is geweest door de rebellenbeweging FARC, bleef op de hoogte van het nieuws dankzij Radio Nederland Wereldomroep. De man luisterde eenmaal per week, op zaterdag, naar de Engelstalige uitzendingen. Dat zei de minister in een interview met de Wereldomroep.

“Van alle Engelse uitzendingen waarnaar ik luisterde kon ik die van de Wereldomroep het beste begrijpen. Het was voor mij een goede afleiding en ze waren heel informatief. Ik luisterde naar het wereldnieuws en aan het eind van het programma naar het nieuws en de commentaren over gebeurtenissen in Nederland”, aldus Araújo.

Rebellen van de FARC ontvoerden de toenmalige minister van Ontwikkeling in december 2000. Tijdens een aanval van het Colombiaanse leger onlangs op het guerrillakamp waar hij werd vastgehouden, kon hij ontsnappen. Vijf dagen dwaalde hij door het oerwoud, om op 5 januari in de bewoonde wereld aan te komen.

Araújo zegt dat de eerste maanden van zijn ontvoering het zwaarst waren. Hij kan verder geen enkel begrip opbrengen voor zijn ontvoerders. Araújo was een van de prominente gijzelaars waarmee FARC-rebellen een uitwisseling van gevangenen proberen af te dwingen. [Trouw]

Vorig artikelCaz! start proef met belspelletjes op de radio
Volgend artikelRadio 8FM kiest beste carnavalsplaat