Home Landelijke radio Onrust bij HTR Radio Heusden

Onrust bij HTR Radio Heusden

Er lijken steeds meer problemen te zijn bij de lokale omroep HTR Radio uit het Brabantse Heusden. "HTR heeft ons de toegang tot de studio ontzegd, naar vrijwilligers wordt niet geluisterd en antwoorden worden niet gegeven. Wij zijn dus opgestapt", dat zegt Ad Marisaël, tot voor kort programmamaker bij de HTR in de Heusdense Courant.

"We hadden twee dagen voor ons vertrek naar Otjiwarongo een kapotte computer. Ik moest snel een andere regelen, zodat we op de zender muziek konden uitzenden. Ruimte voor gepresenteerde programma’s was er dus niet. De vrijwilligers konden er dus niet in. Ik moest wel, had geen keus want je kunt de zender niet stilzetten", zegt Ad kramer van de HTR. 

"Onzin", zegt Marisaël. "We hadden gewoon programma’s kunnen maken. We mochten echter niet in de studio van Kramer. Hij doet alleen maar wat hem het beste uitkomt. Vrijwilligers moet je koesteren en tijdens een vergadering, afgelopen maandagavond, wilden wij antwoorden krijgen. Die werden niet gegeven. Kramer leidt de HTR als een dictatuur. Dat is de reden waarom Jan Keetels, Adrie de Vaan, Bert de Bel en ik zijn opgestapt. Wij vormden de ruggengraat van HTR, met de best beluisterde programma’s. dat is de HTR nu kwijt", legt Marisaël uit.

"Ach", zegt Kramer, "vrijwilligers komen en gaan weer. We vullen dit gewoon weer en beginnen aanstaande maandag daarmee." De vraag is of de HTR nu problemen heeft met het maken van informatieve programma’s.