Home Landelijke radio Omroep Zeeland gaat 24 uur per dag uitzenden

Omroep Zeeland gaat 24 uur per dag uitzenden


Omroep Zeeland Radio gaat vanaf komende maandag 24 uur per dag haar eigen programma's uitzenden. Vanaf de start in 1990 heeft de Zeeuwse omroep in de avond- en nachtelijke uren het signaal van Radio 1 door. Vanaf 7 november komt daar verandering in en biedt Omroep Zeeland 24 uur per dag een eigen Zeeuwse radioprogrammering.

"In de nieuwe programmering wordt het aantal nieuwsuren uitgebreid en wordt de luisteraar overdag twee keer per uur, op het hele en het halve uur, voorzien van een kort Zeeuws nieuwsoverzicht. Naast het regionale nieuws krijgt ook het nieuws uit binnen- en buitenland ruim aandacht", aldus de omroep.

Om het woon-werkverkeer beter te kunnen bedienen, beginnen de nieuwsuitzendingen zowel 's morgens als 's middags een uur eerder, om 06:00 uur en 16:00 uur. De avonduitzending zal doorlopen tot 19:00 uur. Door het programmeren van deze langere uitzendblokken voor nieuws, sport, weer en verkeer verwacht Omroep Zeeland een groter publiek aan te spreken.

Het aantal gepresenteerde uren neemt met ingang van 7 november fors toe: op werkdagen tussen 06:00 en 19:00 uur en in de weekenden van 08:00 tot 19:00 uur. Naast nieuws en informatie is er, met name in de middag- en avonduren, ook veel ruimte voor muziek. Daarbij krijgt muziek uit de regio een prominente plaats binnen de programmering van Omroep Zeeland. Zowel op zaterdag als op zondag van 08:00 tot 09:00 uur en van 18:00 tot 19:00 uur presenteert Elsa van Hermon een uur lang muziek uit de eigen provincie.

Vorig artikelGiel Beelen dit jaar niet in Glazen Huis
Volgend artikelRadio 538 verlengt contract met ANP voor nieuwsbulletins