Home Landelijke radio Omroep Apeldoorn officieel failliet

Omroep Apeldoorn officieel failliet

Het doek is definitief gevallen voor Omroep Apeldoorn. Een ruime politieke meerderheid besloot gisterenavond geen voorschot op de subsidie te verstrekken, toen daarom werd gevraagd.

Stichting Omroep Apeldoorn probeerde gisteravond de begroting voor dit jaar alsnog rond te krijgen. Daarvoor vroeg het aan de politiek om niet alleen de gemeentelijke subsidie van dit kwartaal, maar ook vast in het voren het volgend kwartaal uit te keren. Afgelopen week leek daar nog een politieke meerderheid voor te vinden, maar gisteravond bleek dat de meeste partijen, net als burgemeester en wethouders, vinden dat de begroting en het reddingsplan teveel risico’s bevatten om een voorschot te geven. Bij die overweging speelt mee dat het niet de eerste keer is dat de lokale omroep in grote financiële problemen terecht is gekomen.

Door de gang van zaken is het onvermijdelijk geworden dat het huidige uitstel van betaling wordt omgezet in een faillissement, weet penningmeester A. de Kock. De zeven beroepskrachten van Omroep Apeldoorn verliezen zodoende hun baan. Daarnaast zijn enkele investeerders hun geld kwijt. Een van de schuldeisers van de omroep heeft al beslag laten leggen op de apparatuur en overige bezittingen van de stichting. Hoelang de omroep nog doorgaat met uitzenden, kon penningmeester De Kock gisteravond niet aangeven. (bron: de stensor)

Vorig artikelVanaf maandag nieuwe programmering Kink FM
Volgend artikelKleine 3 ton voor Azië door Vlaamse radio-actie