De omroepen in de regio Noord-Holland Noord gaan verregaand met elkaar samenwerken. Dat hebben de drie managers van de omroepen Streekstad Centraal (Alkmaar), Noordkop Centraal (Schagen) en Regio Noordkop (Den Helder) afgesproken. De samenwerking gaat per direct in.

Een voorbode van een fusie is het niet, zegt Richard van der Veen van Streekstad Centraal in het Noordhollands Dagblad. “Op de langere termijn is een fusie een van de mogelijkheden, maar zo ver zijn we nog niet.” Met de samenwerking versterken de omroepen elkaar op het gebied van kennis, kunde en techniek, stellen ze. Ook wordt het
op deze manier eenvoudiger om gezamenlijk verslag te doen van grote evenementen, zodra die weer kunnen worden gehouden.

Lokale karakter

De omroepen hebben tevens afgesproken dat ze medewerkers uit kunnen wisselen bij vakantie en ziekte. Als verhalen de eigen regio overstijgen, kan deze content door elk van de omroepen worden overgenomen voor publicatie. Ook is het de bedoeling dat de drie omroepen in het vervolg samen optrekken richting andere partijen, waaronder NH, de NOS en brancheorganisatie NLPO.

Toch blijft het lokale karakter ook belangrijk, stellen de omroepen. “Wat puur lokaal in Den Helder gebeurt interesseert de meeste Alkmaarders niets, maar er zijn zat onderwerpen die voor de inwoners van beide gebieden interessant zijn.”