Home Landelijke radio Noord-Holland wil steunzender publieke radio

Noord-Holland wil steunzender publieke radio

De ontvangst van publieke radiozenders in Noord-Holland is beroerd en dient op korte termijn te verbeteren. Dat is de strekking van een motie van PvdA-statenlid Ed Wagemaker, die afgelopen maanden door de Provinciale Staten van Noord-Holland is aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen.

Eerder had het Noord-Hollands Dagblad al een actie georganiseerd over de slechte ontvangst, waarop ruim 700 reacties binnenkwamen. Radio 1, 2, 3 en 4 zijn slecht te ontvangen, wat volgens de motie problematisch is, aangezien Radio 1 en 2 als rampenzender dienen in het geval van calamiteiten. Wagemaker wil dat er snel steunzenders worden bijgeplaatst om de ontvangst te verbeteren.

“Op de langere termijn moet bij een nieuwe veiling van de etherfrequenties de verdeling dusdanig plaats vinden dat de publieke omroepen overal in Noord-Holland goed te ontvangen zijn”, aldus het statenlid.

Noord-Holland wordt nu bediend door de zender uit Lopik en een kleine steunzender in Wieringermeer. Dat is echter niet voldoende, zo vinden ze in Noord-Holland.

Vorig artikel3FM-dj’s nemen 90’s-clip op
Volgend artikelGenomineerden RadioRing bekend gemaakt