Home Landelijke radio Nominaties Lokale Omroep Awards 2010 bekend

Nominaties Lokale Omroep Awards 2010 bekend


OLON, de Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland, heeft vandaag de nominaties bekend gemaakt voor de Lokale Omroep Awards 2010. Op 2 juni worden de prijzen uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum. 

Er zijn prijzen voor de Lokale Omroep van het Jaar, Radio, Televisie, Crossmediaal en Presentatietalent. De nominaties werden gekozen uit 288 inzendingen van 97 verschillende omroepen.

Voor de Lokale Omroep van het Jaar zijn genomineerd:
Beuningen: Webfm en Webtv
Breda: StadsRTV Breda
Bronckhorst: Lokale Omroep Bronckhorst (Ideaal)
Enschede: TV Enschede FM
Groningen: Stichting Omroep Organisatie Groningen (OOG)
Haarlemmermeer: MeerRadio & MeerTelevisie
Maastricht: RTV Maastricht
Nijmegen: Nijmegen1
Rijnwoude: Omroep Rijnwoude
Venlo: Omroep Venlo

Omroep reageren verheugd op de nominaties. Flip van Willigen, stationsmanager van TV Enschede FM laat weten: "We zijn voor maar liefst drie prijzen genomineerd en dat is zeker bijzonder. Landelijk zijn voor deze verkiezing namelijk 288 programma's van 97 lokale omroepen ingezonden. Dat TV Enschede FM vervolgens drie nominaties in de wacht sleept, toont aan dat we het ook in vergelijking tot grote lokale omroepen als AT5 heel goed doen en onderstreept de groei die we doormaken."

Nijmegen1 laat weten: "Voor RTV Nijmegen1 is deze nominatie voor de tweede achtereenvolgende keer al een groot compliment. RTV Nijmegen1 is een nog jonge omroep met zo’n 70 medewerkers, die op deze manier voor hun inzet beloond worden."

Ook Webfm en Webtv zijn blij: "We zijn in deze tweede nominatie op rij een bevestiging van de continuïteit en kwaliteit van de omroep. Sinds de start van de tv-uitzendingen in 2008 heeft de omroep een enorme groei doorgemaakt. Ook het vergroten van het uitzendgebied met de gemeente Druten per 1 januari 2009 heeft gezorgd voor een kwaliteitsimpuls."

Een jury onder leiding van Marieke de Vries (NOS) bepaalt welk omroep zich uit eindelijk Lokale Omroep van het Jaar mag noemen. De nominaties voor de andere prijzen zijn te vinden op de website van OLON.