Home Landelijke radio Nieuwe tijden bij de Wereldomroep

Nieuwe tijden bij de Wereldomroep

De Wereldomroep start op 26 oktober met het uitzenden volgens een geheel nieuw programmaschema. In het schema veranderen programma’s, tijden en frequenties. Met name in Europa worden de uitzendingen via de korte golf gereduceerd, met uitzondering van de zomermaanden. Aanleiding voor deze veranderingen is een reorganisatie, die begin dit jaar door de Wereldomroep werd ingezet.

Wereldwijd blijft de Wereldomroep in alle werelddelen tenminste één uur per dag via de korte golf te beluisteren met nieuws, actualiteiten en achtergronden. De programmering via de satelliet wordt geoptimaliseerd. Bovendien kunnen luisteraars naar de programma’s blijven luisteren via internet op een tijdstip dat hen uitkomt.

De uitzendingen via de korte golf in Europa worden buiten het zomerseizoen beperkt. In de zomermaanden (juni, juli en augustus) is de Wereldomroep speciaal voor de vakantiegangers overdag wel in heel Europa via de korte golf te beluisteren. De Wereldomroep gaat ook programmatisch nauwer samenwerken met de binnenlandse omroep.