Home Landelijke radio Nieuwe nieuwslezers in de middag op Radio 2 en 3FM

Nieuwe nieuwslezers in de middag op Radio 2 en 3FM

Zowel NPO Radio 2, als NPO 3FM krijgen vanaf volgend jaar nieuwe vaste nieuwslezers in de middag. Bij 3FM gaat Dieuwke Teertstra de bulletins van NOS op 3 verzorgen. Ze volgt Fleur Wallenburg op, die dit najaar stopte als nieuwslezer en zal onder meer dagelijks aanschuiven bij Frank van der Lende. Teerstra was de afgelopen jaren al te horen als nieuwslezer van de algemene radiobulletins van de NOS.

Eerder werd al bekend dat de NOS vanaf volgend jaar ook 's avonds eigen bulletins gaat verzorgen op 3FM. Voortaan is NOS op 3 op werkdagen te horen van 6:30 tot en met 23:00 uur. 's Nachts (en 's avonds in het weekend) zijn de algemene NOS-bulletins te horen.

Matijn Nijhuis is vanaf volgend jaar de vaste nieuwslezer in de middag op NPO Radio 2. Hij vervangt Clemens Peters die zich na vijf jaar gaat richten op andere werkzaamheden bij de NOS. Carmen Verheul blijft de nieuwsbulletins in de ochtend verzorgen.

Daarnaast breidt de NOS de speciale bulletins uit in het weekend. Deze zijn op zaterdag van 6:30 tot 15:00 uur en op zondag tussen 8:00 en 16:00 uur te horen. 's Avonds en 's nachts blijft de muziekzender de algemene bulletins van het NOS Journaal uitzenden.

Nijhuis is trouwens geen onbekende stem voor de luisteraars van Radio 2. Hij was de afgelopen jaren al regelmatig te horen als invaller. Ook las hij de algemene bulletins en was in het verleden te horen als nieuwslezer op 3FM. Daarnaast presenteerde Nijhuis een aantal jaren de ochtendshow van RTV Oost.