Home Landelijke radio Nederlandse verkiezingen populair in het buitenland

Nederlandse verkiezingen populair in het buitenland

Voor de Tweede Kamerverkiezingen is veel belangstelling van buitenlandse media. Daarbij schakelen velen deze week Radio Nederland Wereldomroep in voor inhoudelijk commentaar en duiding. De buitenlandse journalisten vragen met name waarom het thema integratie geen belangrijk onderwerp in de verkiezingscampagne is geweest.

Verder zijn er vragen over het ingewikkelde Nederlandse coalitiesysteem. Hoe moet het nu verder met de uitslag? Ook verbazen de buitenlandse media zich over de winst van Balkenende. Hoe is het mogelijk dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, terwijl hij in het buitenland niet bekend staat als charismatisch premier?

Voorbeelden van buitenlandse media die de Wereldomroep benaderen zijn: BBC Radio, Deutsche Welle, CBC uit Canada, Radio France Internationale (RFI), het Oostenrijkse FM4 en verschillende radiostations op de Antillen. Voor vandaag verwacht de Wereldomroep telefoontjes uit Latijns-Amerika en Indonesië.

Buitenlandse journalisten wenden zich tot de Wereldomroep, omdat de omroep gewend is om Nederlands nieuws te vertalen en duiden voor een internationaal publiek. Daarnaast heeft de omroep journalisten in huis, die verschillende talen spreken.

Vorig artikelConcertzender wordt wellicht Radio 6
Volgend artikelRadio Veronica staat uitgebreid stil bij dood Freddie Mercury