Home Landelijke radio Nationale Aan De Slag-dag op Radio 2 trekt ruim 900.000 luisteraars

Nationale Aan De Slag-dag op Radio 2 trekt ruim 900.000 luisteraars

De Nationale Aan De Slag Dag van Radio 2 heeft afgelopen maandag ruim 900.000 luisteraars getrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek. De dag werd beoordeeld met een 7,2.

De Nationale Aan De Slag Dag op Radio 2 was er ter gelegenheid van de start van het nieuwe werk- en studieseizoen. De dj’s Sander de Heer, Daniël Dekker, Frits Spits, Hans Schiffers, Bert Kranenbarg en Jan-Willem Roodbeen draaiden de favoriete muziek van de luisteraars. Radio 2 verslaggevers trokken het land in om luisteraars te spreken. Finale van de Nationale Aan De Slag-Dag was het fileconcert bij Lexmond.

"Deze resultaten geven Radio 2 aanleiding om van de Nationale Aan De Slag-Dag een jaarlijkse traditie te maken", zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2. "De minister-president, die het startsein voor deze Aan De Slag-Dag gaf, sprak al uit dat hij hoopte dat we hier een herkenbaar terugkerend evenement van kunnen maken. Radio 2 heeft veel enthousiaste reacties van de luisteraars gekregen en de programmamakers verdienen alle lof over de manier waarop ze deze themadag hebben ingevuld."

De website van Radio 2 werd 32 procent meer bezocht dan op normale dagen. Bruce Springsteen en Guus Meeuwis werden het meeste aangevraagd door de bezoekers.