Home Landelijke radio Nationale Aan De Slag-dag op Radio 2 trekt ruim 900.000 luisteraars

Nationale Aan De Slag-dag op Radio 2 trekt ruim 900.000 luisteraars

De Nationale Aan De Slag Dag van Radio 2 heeft afgelopen maandag ruim 900.000 luisteraars getrokken. Dat blijkt uit onderzoek van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek. De dag werd beoordeeld met een 7,2.

De Nationale Aan De Slag Dag op Radio 2 was er ter gelegenheid van de start van het nieuwe werk- en studieseizoen. De dj’s Sander de Heer, Daniël Dekker, Frits Spits, Hans Schiffers, Bert Kranenbarg en Jan-Willem Roodbeen draaiden de favoriete muziek van de luisteraars. Radio 2 verslaggevers trokken het land in om luisteraars te spreken. Finale van de Nationale Aan De Slag-Dag was het fileconcert bij Lexmond.

"Deze resultaten geven Radio 2 aanleiding om van de Nationale Aan De Slag-Dag een jaarlijkse traditie te maken", zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2. "De minister-president, die het startsein voor deze Aan De Slag-Dag gaf, sprak al uit dat hij hoopte dat we hier een herkenbaar terugkerend evenement van kunnen maken. Radio 2 heeft veel enthousiaste reacties van de luisteraars gekregen en de programmamakers verdienen alle lof over de manier waarop ze deze themadag hebben ingevuld."

De website van Radio 2 werd 32 procent meer bezocht dan op normale dagen. Bruce Springsteen en Guus Meeuwis werden het meeste aangevraagd door de bezoekers. 

Vorig artikelNVJ baalt van besluit minister over rampenzenders
Volgend artikel3FM koploper bij RadioRing-nominaties