Home Landelijke radio Myrna Goossen wil verder met radio

Myrna Goossen wil verder met radio

De net bij 100%NL ontslagen Myrna Goossen wil graag verder in radio land. "Ik ben nog lang niet klaar met radio. Dat is echt een nieuwe liefde van me. Heerlijk om te doen. Q-music, Radio 2, Radio 5. Lijkt me allemaal leuk, hoewel ik besef dat ik nog een beginneling ben. Maar wel één met talent. Ik sta open voor alles", zegt ze in het AD. Al zou ze ook open staan voor een baan bij de televisie.

Vorig jaar juli kwam Myrna werken voor 100%NL. Maar een jaar later heeft het radiostation veel presentatoren op straat gezet vanwege bezuinigingen. "Ik heb het afgelopen jaar met heel veel plezier radio gemaakt", zei Myrna onlangs al. "Radio is echt mijn nieuwe liefde geworden. Het is zuur dat het nu stopt, omdat er steeds meer mensen naar ons luisteren." Goossen heeft er een paar slapeloze nachten opzitten, zegt ze. Per augustus staat ze op straat.

Het is niet voor het eerst dat ze tegen haar wil moet vertrekken. Sterker nog: ontslag loopt als een rode draad door Goossens carrière. Ze vloog al de laan uit bij Eigen Huis en Tuin, de Vijf Uur Show, en Aperitivo. "Ik weet dus wat het is, maar je went er nooit aan. Elke keer gebeurt het in de zomer en telkens denk je: kan ik nog wel op vakantie? En ik word er elke keer toch weer onzeker van. Was ik dan niet goed genoeg? Terwijl ik dondersgoed weet wat ik kan. Maar er is altijd twijfel. Aan de andere kant blijf ik op die manier wel scherp."

Doodvermoeiend is het wel, geeft ze toe "Ik ben geen ster die bakken met geld verdient. Ik ben een vrouw alleen die gewoon de hypotheek moet betalen. Daar maak ik me dus zorgen over. Maar tegelijkertijd heb ik ook altijd wel weer hoop. Ik ben een overlever, een soort ballonnetje dat zichzelf weer opblaast."

Het interview in het AD ziet ze als ‘open sollicitatie’. De presentatrice buigt naar het opname-apparaatje op tafel: "Attentie, attentie: ik ben er weer. Welke omroepdirecteur redt mij? Help Myrna de winter door, hahaha! Ik weet zeker dat ik binnenkort weer een telefoontje krijg."