Home Landelijke radio Ministers Brinkhorst laat slechte etherdekking onderzoeken

Ministers Brinkhorst laat slechte etherdekking onderzoeken

Er komt een onderzoek naar de etherontvangst van de landelijke en regionale publieke omroepen. Dat heeft Minister Brinkhorst van Economische Zaken vandaag laten weten. Hij wil dat er voor 1 oktober een oplossing is gevonden voor de klachten die de omroepen hebben.

Het onderzoek zal worden gedaan door een werkgroep waarin naast het ministerie, zenderoperator Nozema en omroepen zitting hebben.

Vooral in een aantal grote steden, waaronder Rotterdam en Arnhem zijn er klachten over de ontvangst van de publieke radiozenders. Brinkhorst meldt dat bij omroepen en zendoperators “vergunningsvoorwaarden en gemaakte afspraken zonodig langs juridische weg worden afgedwongen.” Elke burger kan zich met klachten melden bij een loket dat het Agentschap Telecom heeft geopend (050-5877444).

De minister wijst er op dat de omroepen en de zenderoperators de vergunningsvoorwaarden dienen na te leven en de gemaakte afspraken na te komen om de radio-ontvangst zo snel mogelijk te verbeteren. Desnoods zal Brinkhorst bestuurlijke boetes uitdelen om de omroepen en zendoperators zo ver te krijgen.