Home Landelijke radio Media Academie failliet verklaard

Media Academie failliet verklaard

De Media Academie is failliet. Het Algemeen Bestuur van de instelling in Hilversum heeft afgelopen maandag het faillissement aangevraagd, dat gisteren is uitgesproken. Op 8 juli was al surseance van betaling verleend. "De Academie kampt met een bij de verwachtingen achterblijvende omzet en te hoge vaste kosten. Daardoor is een verlieslatende situatie ontstaan met een negatief vermogen waardoor het bedrijf niet langer aan haar verplichtingen kan voldoen", aldus de Academie.

Inmiddels zijn de 26 medewerkers door het bestuur ingelicht. De afgelopen weken is door de bewindvoerder in overleg met de interim-directeur en het bestuur onderzocht of een succesvolle voortzetting van de activiteiten van de Media Academie mogelijk was. Dat heeft niet geleid tot oplossing of verbetering van de slechte liquiditeitspositie. Daardoor was een faillissement onvermijdelijk.

De Media Academie ontstond in de huidige vorm in 1991 en is een initiatief vanuit de mediabranche. In het bestuur zijn onder andere de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), de facilitaire bedrijven, de commerciële omroepen en de tv-producenten vertegenwoordigd. De laatste jaren bleef de vraag naar cursussen vanuit deze sectoren achter en draaide de Media Academie verlies.

De komende weken wordt onderzocht of (delen van) de Media Academie nog kunnen doorstarten.