Home Landelijke radio Medewerker RTV Midden Brabant weg om Twitter-bericht

Medewerker RTV Midden Brabant weg om Twitter-bericht


Oud-programmaleider Sebastian Wolf van RTV Midden Brabant is de deur gewezen om een Twitter-bericht. “Ik ben afgelopen week ontslagen bij RTV Midden Brabant omdat ik een tweet stuurde waar ik mijn mening gaf over iets van RTV Midden Brabant, wat totaal niet negatief was of als slechte reclame voor RTV Midden Brabant was bedoeld”, zo laat hij weten. Het bestuur van de lokale omroep van Loon op Zand en Waalwijk heeft hem per brief laten weten dat de sleutels van de studio ingeleverd moeten worden.

In het Twitter-bericht stond: “Komende zaterdag geen Kaj Melsen tussen 16:00 en 20:00 uur op SkyLine… het mag niet van RTV Midden Brabant, om een belachelijke reden.” Volgens Wolf moest er niks achter gezocht worden. “Dit is gewoon een mening van mij.”

Volgens een woordvoerster van de omroep gaat het om meer dan alleen het Twitter-bericht. “Het is een opvolging van zaken. Iemand die ons in diskrediet brengt, daar is geen plaats meer voor in de organisatie.”

Het bestuur van de omroep zou ook zijn gevallen over een MSN-tekst. “Helaas zijn er omroepen die niet zo professioneel denken als dat ze willen zijn! Ook wel humor weer!” Volgens Wolf had dit niks met de omroep te maken. “Deze tekst had totaal niets met RTV Midden Brabant te maken.”

Toch is voor de omroep de maat vol. “Hij weet heel goed waarom hij niet meer bij onze organisatie past. Dat hij dit zo naar buiten brengt, zegt meer hem dan over ons.”