Home Landelijke radio Maasland Radio dreigt zendmachtiging te verliezen

Maasland Radio dreigt zendmachtiging te verliezen

Het Noord-Limburgse Maasland Radio dreigt te verdwijnen. Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuw-Bergen oordeelt negatief over de programmaraad van de omroep. Het college wil daarom een negatief advies vanuit de gemeente naar het Commissariaat voor de Media uitbrengen.

Bovendien is uit onderzoek gebleken dat slechts 25,3 procent van de radioprogrammering een lokale invulling kent, terwijl 50 procent verplicht is. Ook worden bij de gemeenten vraagtekens gezet bij de organisatie van de omroep.

De gemeente Arcen en Velden, waar Maasland Radio ook de lokale omroep voor is, is ook kritisch over het functioneren van de raad, maar geeft wel een positief advies. De gemeenteraden buigen zich in december over het definitieve advies.

Onlangs werd al bekend dat Omroep Gennep de plek van Maasland Radio in Nieuw-Bergen graag wil overnemen. Maasland Radio kreeg het vorig jaar met de gemeente aan de stok. Bergen diende toen een klacht in bij het commissariaat, omdat de programmaraad niet representatief zou zijn en vroeg de vergunning in te trekken. Het commissariaat verwierp de klacht. [LD]

Vorig artikelRTL FM wordt Sky Radio The Christmas Station
Volgend artikelMaasland Radio bereidt publieksactie voor tegen verliezen zendmachtiging