Home Landelijke radio Maasland Radio bereidt publieksactie voor tegen verliezen zendmachtiging

Maasland Radio bereidt publieksactie voor tegen verliezen zendmachtiging

Het Noord-Limburgse Maasland Radio bereidt publieksacties voor tegen het voornemen van de gemeente Bergen om een negatief advies te geven over de zendmachtiging van de omroep. “Het is duidelijk dat er hier sprake is van een politiek spelletje”, zo reageert algemeen directeur Vince Beijersbergen van Maasland Radio op berichten die vanochtend naar buiten kwamen. “Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen hebben er kennelijk grote moeite mee dat de omroep zich als professioneel en objectief medium opstelt, en niet klakkeloos overneemt wat het gemeentebestuur zegt. In feite is hier dus de journalistieke onafhankelijkheid in het geding. Maar het enige waar de gemeente zich over uit kan spreken is de representativiteit van de programmaraad. De gemeente hoopt door een negatief advies te geven, dat de zendvergunning naar een minder kritische omroep zal gaan.”

Beijersbergen vindt het oordeel van het college van B&W over de representativiteit van de programmaraad gebouwd op drijfzand. Ook over het voornemen van Omroep Gennep om de zendmachtiging over te nemen heeft hij geen goed woord over. “De programmaraad van Omroep Gennep is helemaal niet nader onderzocht, tewijl ze ons gefileerd, gevierendeeld en gemangeld hebben. Ieder weldenkend mens ziet in dat als je de omroepen objectief met elkaar vergelijkt, Omroep Gennep op alle punten veel slechter scoort. Zo is de radiotak van omroep Gennep al jarenlang dood en is daar alleen nog maar non-stop muziek horen, zonder lokale informatie. Uit gegevens van het Commissariaat voor de Media blijkt verder dat de programmaraad van Omroep Gennep ver onder de maat functioneert; de raad heeft afgelopen jaar slechts éénmaal vergaderd, terwijl de raad wettelijk tenminste vier keer per jaar moet vergaderen.”

“Wij vetrouwen er dan ook op dat het Commissariaat voor de Media wél een eerlijke afweging zal maken, en de zendvergunning gewoon weer aan Maasland zal geven. Maasland Radio bereidt ondertussen een grote publieksactie voor, om de leden van de gemeenteraad duidelijk te maken dat de omroep een belangrijke maatschappelijke functie voorziet.”

Vorig artikelMaasland Radio dreigt zendmachtiging te verliezen
Volgend artikelEddy Zoëy vader geworden