Home Landelijke radio Luisteraars boos over koerswijziging Radio Nationaal

Luisteraars boos over koerswijziging Radio Nationaal

De vaste luisteraars van Radio Nationaal reageren woedend op de ingrijpende koerswijziging van Radio Nationaal. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vanochtend. Eigenaar Ruud Hendriks heeft de helft van alle smartlappen van Nederlandse bodem, van meet af aan de kurk waarop de zender dreef, overboord gegooid en vervangen door top 40-hits, van onder meer Anastacia en Kylie Minogue.

“Wat een vreselijke muziek”, reageert Thea Strucker uit Rotterdam op de site van het station. “Wat een hekel moet deze directie hebben aan al haar trouwe luisteraars. Radio Nationaal was een station met gezellige Hollandse muziek, nu is het niet eens meer een schaduw van zichzelf.” Ook andere luisteraars van het station, gewend aan de Zangeres Zonder Naam, Jan Smit, Heintje en Corry en de Rekels, walgen van de `housemuziek’ die vanaf zaterdagmiddag opeens te horen is. De jingle: `Het beste van eigen bodem’ is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor het ronkende: `De nummer 1 hitsensatie!’

Commercieel directeur André Wilderdijk van Radio Nationaal erkent dat de kans “zeer groot” is dat het station, met een marktaandeel van 1,6 procent, op deze manier al haar trouwe luisteraars wegjaagt. “Maar we gaan ervan uit dat we er jongere luisteraars, die interessanter zijn voor adverteerders, voor terug krijgen.”

Radio Nationaal wordt geen Veronica
Het wemelt van de geruchten dat Ruud Hendriks zijn Radio Nationaal zou willen verkopen aan Veronica. Deze omroep zou dan in één klap overal op de kabel te beluisteren zijn en bovendien meer kans maken op een FM-frequentie. Het hitstation van Veronica is nu, tot groot verdriet van die omroep, alleen via internet en in een zeer beperkt deel van Nederland op de kabel te ontvangen. Veronica haalde deze truc al eens eerder uit door begin jaren 90 Holland FM te kopen. Ook toen werd een volks, Nederlandstalig station in kleine stapjes tot hitzender getransformeerd.

Veronica en Radio Nationaal hebben echter laten weten dat een dergelijke afspraak niet is gemaakt.

Eerder dit jaar ontsloeg Radio Nationaal, vlak na de overname door Hendriks, al haar presentatoren onder wie Chiel Montagne. Het non-stop muziekstation stopte vorige week ook de uitzendingen op de middengolf om kosten te besparen.