Home Landelijke radio Llink voorlopig veilig, algemeen directeur stapt op

Llink voorlopig veilig, algemeen directeur stapt op

De bewindvoerder van omroep Llink heeft de rechtbank vandaag verzocht de voorlopige surseance om te zetten in een definitieve. Dat kon nadat ook de Nederlandse Publieke Omroep had laten weten geen problemen meer te zien. De NPO wil wel in overleg met de bewindvoerder en Llink beoordelen of er verder bezuinigd kan worden dan de omroep zelf heeft voorgesteld.

De omroep kwam tijdens haar ledenwervingscampagne in de problemen. Het te kort was opgelopen tot een miljoen euro. Ook heeft Llink een tijdje geen subsidie ontvangen. Dit is inmiddels hervat. Ondanks alle problemen wist Llink wel de grens van 150.000 leden te halen.

Tanja Lubbers vindt dit daarom het goede moment te vertrekken als algemeen directeur. De bewindvoerder en zij vinden het beter voor Llink als een nieuwe directie en raad van toezicht de strijd voor toetreding tot het publieke bestel voortzetten.

Tanja Lubbers: "Ik draag Llink een warm hart toe en vind het van toegevoegde waarde voor het publieke bestel. Het is goed als een nieuwe directie en Raad van Toezicht die strijd voortzetten, samen met de bewindvoerder, het personeel en onze leden. Nu het voortbestaan van Llink voor de komende tijd is veilig gesteld is het daar een goed moment voor."

De ledenraad van de omroep zal – op voordracht van de Raad van Toezicht – beslissen hoe de nieuwe directie wordt samengesteld. Tot die tijd blijft Tanja Lubbers in functie.