Home Landelijke radio Llink krijgt interim-bestuur

Llink krijgt interim-bestuur

De ledenraad van omroep Llink heeft een interim-bestuur benoemd dat de problemen bij de omroep op korte termijn moet oplossen. Voorzitter van de raad van toezicht Peter Rombouts heeft dat bekend gemaakt. Rombouts is ook waarnemend burgemeester van Loenen.

In totaal bestaat de interim-raad uit zes leden die de komende twee maanden de tijd krijgen om een nieuwe definitieve raad van toezicht samen te stellen. “Daarnaast krijgen wij, als leden die met een schone lei beginnen, de ruimte om besluiten te nemen die onvermijdelijk genomen moeten worden”, schetst Rombouts.

Hij doelt vooral op de positie van Llink-directeur Anna Visser. De vorige raad van toezicht wilde haar ontslaan, zeer tegen de wil van het personeel. Visser stapte naar de rechter, kreeg gelijk en mocht dus blijven. “Dat kan de rechter wel zeggen, maar het onderliggende probleem moet natuurlijk nog wel worden opgelost. Dat gaan wij nu doen. We gaan werken aan herstel van vertrouwen tussen de ledenraad, directie, werknemers en de raad van toezicht. Verder willen we meewerken aan het realiseren van een helder programma-aanbod, want door al dat gedoe is dat een hele tijd stil blijven liggen”, aldus Rombouts.