Home Landelijke radio ‘Llink blijft regels nieuwe leden overtreden’

‘Llink blijft regels nieuwe leden overtreden’

Omroep Llink blijft nieuwe leden de Holland Hotelbon in het vooruitzicht stellen. Ook de ‘groene loterij’ dient onder meer op de site nog steeds als lokkertje voor nieuwe leden, ondanks de vaststelling van het Commissariaat voor de Media dat de twee acties in strijd met de regels zijn. Dat meldt de Volkskrant.

Llink betwist dat. De groene omroep moet voor 1 april 2009 150 duizend leden hebben om te blijven bestaan. Als Llink daarin slaagt, maken alle leden kans op een ‘groen prijzenpakket’, met onder meer een Hybride Smart Cabrio, elektroscooters, 10 duizend kilometer treinreizen, fietsen, ballonvaarten en ‘verwenpakketten’.

Het Commissariaat liet 1 december weten dat Llink de acties moest stoppen. De omroep geeft daar geen gehoor aan. "Want wij zijn van mening dat we ons aan de regels houden", zegt een woordvoerder. Stoppen met de acties zou voor Llink een tegenvaller zijn. Voor de groene omroep dringt de tijd. Onlangs werd het honderdduizendste lid binnengehaald.

Het Commissariaat ontkent dat het nog met Llink in gesprek is, zoals de omroep zelf beweert. "Wij zijn nog steeds van mening dat de acties niet door de beugel kunnen", zegt Wanda Bade van het CvdM. "En daar zullen we Llink snel van op de hoogte stellen."

Een omroep kan tegen een besluit van het Commissariaat in beroep gaan. In dat geval volgt een hoorzitting. Als het Commissariaat van mening blijft dat Llink de regels overtreedt, wordt volgens Bade wellicht een ‘sanctieprocedure’ gestart en riskeert de omroep een boete.