Home Landelijke radio Landelijke zenders zondag in het teken van Valentijnsdag

Landelijke zenders zondag in het teken van Valentijnsdag

Meerdere landelijke radiozenders staan zondag 14 februari in het teken van Valentijnsdag. RadioFreak.nl zet alles op een rijtje.

Op 3FM reist Frank van der Lende het hele land door om liefdesbrieven en -boodschappen van luisteraars af te geven. Tussen 12:00 en 18:00 uur staat de popzender ‘volledig in het teken van de liefde’. 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Barend van Deelen, Annemieke Schollaardt en Saskia Weerstand nemen hun partner mee naar de radiostudio, om samen met hem of haar de uitzending te presenteren.

Sky Radio zendt zondag tussen 09:00 en 17:00 uur de ‘Valentijn Top 101’ uit. De lijst met meest romantische liedjes is samengesteld door de luisteraars van het non-stop radiostation. Love Yourself van Justin Bieber staat op 1, gevolgd door Adele’s Make You Feel My Love en Marry You van Bruno Mars.

Op 100% NL is zondag tussen 12:00 en 16:00 uur de ‘Valentijn Top 50’ te horen. Tijdens de lijst kunnen luisteraars hun valentijn verrassen met een liefdesboodschap. Van 20:00 tot middernacht is er een extra lange uitzending van ‘Candlelight’ met Jan van Veen.

Classic FM geeft van 08:00 uur tot middernacht ‘een ode aan de liefde’. Luisteraars konden in de eerste week van februari hun geliefde muziekstukken doorgeven. Op 1 staat Adiós Nonino van Ástor Piazzolla.

Radio Veronica besteedt in verschillende programma’s aandacht aan Valentijnsdag. Zo geeft Bart van Leeuwen vier keer een groot boeket weg onder het motto: ‘Veronica redt jouw Valentijn’. Rick van Velthuysen heeft vrijdag twee singles op blind-date gestuurd. De twee vertellen zondag in de show van Velthuysen, die dan wordt omgedoopt tot ‘Rick’s Datingshow’, hoe de date was.

NPO Radio 2 viert 13 februari ‘de schoonheid van het liefdesverdriet’. Het ochtendprogramma van Jasper de Vries staat zaterdagochtend geheel in het teken van hartenzeer. “We staan stil bij alle gebroken harten. Maar je moet altijd blijven geloven in de liefde,” aldus Jasper. Op Valentijnsdag zelf kunnen luisteraars via de Radio 2-app een berichtje inspreken voor hun geliefde, en deze later terughoren op de radio.