Home Landelijke radio KRO’s Tijd voor Twee viert 10-jarig bestaan

KRO’s Tijd voor Twee viert 10-jarig bestaan

De KRO viert het tienjarig bestaan van het Radio 2-programma ‘Tijd voor Twee’ morgen met ‘Het Tweespraakfestival’. Iedere dag kunnen luisteraars creatieve vondsten en taalgrappen doorgeven als ‘afmaker’ op de zin twee ….. komen elkaar tegen, zegt de een tegen de ander…. Reden om deze vaste rubriek, die evenals de rubriek ‘Tafel voor Twee’ al 10 jaar meegaat, centraal te stellen in de jubileumuitzending die morgen live vanaf 12:00 uur vanuit Studio Desmet in Amsterdam wordt gevierd.

Te gast zijn taalkundige Jan Kuitebrouwer, die in de uitzending zijn analyse geeft op de tweespraken en de band Rowwen Hèze die het geheel muzikaal zal opluisteren. Ook zullen de uitblinkers onder de tweespraakwinnaars in de studio aanwezig zijn, allen met het door hen van de KRO ontvangen Delfts Blauw bordje met daarop hun eigen Tweespraak.

Frits Spits vormt al vanaf de start van het programma de drijvende kracht achter Tijd voor Twee. “Samen met een heel enthousiast team”, benadrukt hij. “Het voelt nog iedere dag als een voorrecht om samen met deze enthousiaste mensen een dagelijks radioprogramma als Tijd voor Twee te maken. Tien jaar geleden vond ik het leuk, nu nog steeds. Het dagelijkse contact met de luisteraars, wat zij met elkaar hebben over de wereld van vandaag, blijft ook na 10 jaar nog steeds heel interessant”, aldus de presentator.