Home Landelijke radio KRO start weer met zomerprogramma ‘Route du Soleil’ op Radio 2

KRO start weer met zomerprogramma ‘Route du Soleil’ op Radio 2

De KRO begint vanaf morgen weer met het wekelijkse zondagmiddagprogramma ‘Route du Soleil’. Een bus vol passagiers gaat negen weken lang op een gezellige en informatieve reis door de Unielanden Estland, Letland, Litouwen, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Slovenië. Programmamaker en presentator Peter van Bruggen brengt deze keer bezoekjes aan het geboortehuis van de paus, de brouwerij waar het oerpils vandaan komt, paprikavelden bij Kalosca en de slagvelden bij Austerlitz, waar Napoleon de beslissende slag tegen de Oostenrijkers en Russen won.

Peter van Bruggen vertelt met niet-aflatend enthousiasme over historische figuren. Hij wordt daarbij geflankeerd door buschauffeur Jan de Boer (“Kunnen we na al deze wetenswaardigheden nu eindelijk verder?”) en stewardess Platina Solana die voor de naïeve noot zorgt.

Het programma wordt omschreven als ‘een wildwaterbaan van mini-documentaires, een gebed in een vervreemdend hoorspel. Dus als de stewardess Platina haar hals aanbiedt aan een meneer met een zwarte cape en hele lange slagtanden in Transsylvanië, dan kunnen we opgelucht ademhalen: het is maar een film op de radio.’

Het programma is tot en met 29 augustus wekelijks te horen op zondagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur op Radio 2.