Home Landelijke radio Kristel van Eijk krijgt programma op Radio 2

Kristel van Eijk krijgt programma op Radio 2

Kristel van Eijk gaat een nieuw wekelijks programma maken op Radio 2. Op zondagmiddag tussen 16:00 en 18:00 uur gaat zij vanaf 1 juni 'Zo'n zondag' maken, een programma waarbij muziek en de luisteraar centraal staan. Het programma vervangt het huidige WNL-programma Hotel Kooij. Presentator Kasper Kooij vertrekt naar Curaçao om daar bij Dolfijn FM te gaan werken.

Van Eijk begon haar radiocarriere in 2006 als side-kick van Frank Dane bij Slam!FM. In het voorjaar van 2009 maakte ze de overstap naar de publieke omroep, waar ze te horen was op Uruzgan.FM en in de nacht op 3FM. Een jaar later stapte ze over naar Q-music, waar tot afgelopen zomer werkte. Ze presenteerde daar onder meer een avondprogramma en de ochtendshow.

Sinds afgelopen najaar werkt Kristel van Eijk bij WNL. Hier presenteert ze op tv het ochtendprogramma 'Vandaag De Dag' en is ze op zaterdagmiddag te horen op Radio 1 met 'WNL op Zaterdag'. Nu komt daar dus een wekelijks programma op Radio 2 bij.

"Een omroep als WNL die zoveel kansen biedt, een zender als Radio 2 die blij is met je komst, een muziekprogramma op zondagmiddag waar de luisteraar een grote rol in speelt… Dat maakt me bijzonder gelukkig", aldus Kristel van Eijk in een persbericht.

Zendermanager Kees Toering van Radio 2 is blij met de komst van Kristel: "Ze is een prima dj en dan ook nog een vrouwelijke. Die combinatie kunnen we goed gebruiken op Radio 2."