Home Landelijke radio KPN gaat zelf digitenne aanbieden aan haar abonnees

KPN gaat zelf digitenne aanbieden aan haar abonnees

Telecomaanbieder KPN heeft tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat men per 18 oktober zelf het volledige aanbod van het digitale etherpakket Digitenne gaat aanbieden. KPN biedt op deze manier aan de klanten de mogelijkheid om radio- en televisiezenders via de ether te ontvangen. KPN heeft met Digitenne een contract afgesloten voor het afnemen van het Digitenne-aanbod aan eigen klanten.

ADSL-abonnees bij KPN zijn het goedkoopst uit. Men betaalt dan € 7,50 per maand voor beeld op drie ontvangers, in tegenstelling tot Digitenne die daarvoor € 14,95 per maand vraagt. Om de klanten aan de digitale televisie te krijgen geeft KPN een flinke subidie voor de DVB-T ontvangers. Voor een ontvanger van KPN moet er veertig tot zeventig euro worden betaald. Digitenne biedt haar goedkoopste ontvanger aan voor € 129,95.

KPN zal het pakket aanbieden via haar eigen keten Primafoon, maar ook via andere ketens zoals BCC, IT’s, Correct, Expert, en Mediamarkt. KPN is in overleg met Digitenne voor een ‘versnelde’ uitrol van het digitale netwerk. KPN wil zo dat eind 2006 in de meeste plaatsen Digitenne te ontvangen is. [Dutchmedia]