Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 27 november

Kort radionieuws van woensdag 27 november

Hollandse 192 op Radio 192
Op 5 en 6 december zendt Radio 192 De Hollandse 192 uit. De luisteraars en programmamakers hebben hun favoriete Nederlandstalige platen kenbaar gemaakt en daaruit is de hitlijst ontstaan.

Voor de presentatie heeft 192 onder andere een aantal bekende Nederlanders uitgenodigd. Zo zullen André van Duin, Willeke Alberti en Rob de Nijs te horen zijn.

De speciale uitzending begint donderdag 5 december om 10.00 uur en eindigt vrijdag 6 december om 18.00 uur. Aansluitend presenteert Ad Bouman een éénmalige ABNTT (Adje Bouman’s Nederlandstalige Top Tien). Een variant op het Radio Veronica programma uit de jaren ’70.

Phil Collins ontvangt Sky Radio Airplay Award uit handen van Marco Borsato
Phil Collins heeft vandaag als eerste artiest de Sky Radio Airplay Award ontvangen. De Engelse zanger, die de zender 14 jaar geleden officieel opende, bracht een bezoek aan het radiostation van Nederland voor een chatsessie met luisteraars en fans. Tot zijn grote verrassing kreeg hierna de Airplay Award, uit handen van Marco Borsato.

Sky Radio heeft de Airplay Award in het leven geroepen voor artiesten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de muziekprogrammering van de non-stop zender. De zanger is inmiddels al meer dan 10.000 keer te horen geweest op de zender.