Home Landelijke radio Kort radionieuws van woensdag 13 november

Kort radionieuws van woensdag 13 november

Radio Rouveen zoekt vrouwen
Radio Rouveen zoekt met spoed vrouwelijke medewerkers, zo laat de organisatie weten. De gelegenheidsomroep voor Rouveen en omstreken, die volgens traditie uitzendt met de jaarwisseling, moest tot zijn schrik concluderen dat er geen vrouwen bij het station werken.

Radio Rouveen is komende jaarwisseling voor het laatst in de lucht. Het plan is in deze laatste marathonuitzending, meer nog dan vorig jaar, mensen uit het dorp de programma‘s te laten presenteren. In het kader daarvan zoekt de organisatie geschikte mensen buiten de organisatie zelf. Gedacht wordt aan presentatoren voor doelgroepprogramma‘s zoals een uurtje dialect, klassieke muziek, marsmuziek of politieke discussie.

Radio Drenthe stopt met Harry’s Blues
Radio Drenthe stopt na tien jaar met het programma ‘Harry’s Blues’ van de Drenthse blueslegende Harry Muskee. Het programma moet om financiële redenen stoppen.

Het programma was altijd erg populair. Maar niet alleen in Drenthe. De verslagen van de Amerikaanse reizen van de makers van het programma zijn ook door de VPRO-radio uitgezonden. Tijdens deze reizen interviewde Harry Muskee Amerikaanse bluesmusici en andere kenners.

Exxact FM veranderd van frequentie
De publieke omroepen zijn al volop aan het wisselen van frequentie in het kader van het Zerobase plan. Op 15 november is Exxact FM Dordrecht aan de beurt. De huidige frequentie 96.3 Mhz wordt ingewisseld voor 95.7 Mhz. Zenderbouwer Nozema zal de wijziging uitvoeren.