Home Landelijke radio Kort radionieuws van vrijdag 2 augustus

Kort radionieuws van vrijdag 2 augustus

Mookse omroep weer de lucht in
De Lokale omroep van Mook (MOS), bij Nijmegen, zal vandaag of morgen weer de lucht in gaan. De zender van het station werd twee weken geleden getroffen door bliksem. De fabrikant van de zender heeft dat nu verholpen.

Dit alles is niet zonder schade voorbij gegaan. De reparatie aan kost de MOS toch al gauw zevenduizend euro en de radiozender is al die tijd uit de lucht geweest. en dit alles moet de omroep alleen betalen, want ze krijgen geen subsidie. De uitzendingen van de afgelopen twee weken zullen ingehaald worden.

TeamTalk252 stopt uitzendingen
De uitzendingen van de radiozender TeamTalk252 zijn gestaakt. De zender zond uit op de 252 Khz vanuit Ierland. Het station draaide verlies.

Voor TeamTalk252 zond popzender Atlantic 252 op de sterke Lange golf-zender uit.

Accuzuur komt terug via ether en internet
De voormalige Balgoijse radiopiraat Hitradio Accuzuur komt terug via de zender van de Wijchense Omroep en via een eigen website. De site leidde enkele jaren een slapend bestaan, nadat de radiozender zichzelf het zwijgen had opgelegd. Nog in augustus moet de site weer informatie over de activiteiten van Accuzuur geven, aldus een woordvoerder.

Welke naam de site krijgt, is niet duidelijk. In 2000 presenteerde accuzuur zich nog digitaal op het mysterieuze adres http://dermatology.azn.nl/accuzuur (niet meer actief). Een link via het bekende www.balgoy.nl ligt voor de hand. Of de oud-piraat samengaat met de Wijchense Omroep in de vorm van een fusie, of dat Accuzuur zendtijd krijgt op de radiofrequentie van de Wijchense zender is niet bekend.