Home Landelijke radio Kort radionieuws van maandag 28 april

Kort radionieuws van maandag 28 april

Westlife chat bij Sky Radio

De band Westlife komt op 1 mei chatten bij Sky Radio. Vanaf 15.00 uur kunnen bezoekers van de website van het station vragen stellen aan de bandleden. Enkele uren na treedt Westlife op in de Rotterdamse Ahoy’.

Sky Radio organiseert sinds een half jaar regelmatig chatsessies met nationale en internationale sterren. Zo konden luisteraars van Sky Radio onder andere chatten met Phil Collins, Marco Borsato, Shania Twain, Jamai en onlangs nog Rowan Atkinson.

Harderwijk FM krijgt een zendvergunning

De lokale omroep Harderwijk FM krijgt binnenkort een zendvergunning. De enige hobbel die nog genomen moet worden is dat de gemeenteraad van Harderwijk moet vaststellen dat er een representatieve programmaraad is. De uitzendingen beginnen dan na de zomervakantie. De omroep Harderwijk FM geldt als opvolger van de HALO, de Harderwijkse lokale omroep die begin 2000 stopte met uitzenden. Volgens het HALO-bestuur van destijds was er te weinig draagvlak en onvoldoende geld om de publieke lokale radio in de lucht te houden. Harderwijk FM richt zich op lokale radio, internet en televisie.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het bouwen van een studio in het gebouw van de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg. De gemeente heeft eerder al subsidie beschikbaar gesteld. Het wachten is nu op de toewijzing van zendtijd door het landelijke Commissariaat voor de Media. Het Commissariaat vroeg al in november vorig jaar aan de gemeente een advies van de gemeenteraad over de vraag of Stichting Harderwijk FM voldoet aan de eisen van de mediawet.