Home Landelijke radio Jeanne Kooijmans krijgt Radiobitches Oeuvre Award

Jeanne Kooijmans krijgt Radiobitches Oeuvre Award

Jeanne Kooijmans heeft de Radiobitches Oeuvre Award 2008 in de wacht gesleept. "Ik maak geen radioprogramma’s om prijzen te winnen", stelt de radiopresentatrice in een verklaring. "Maar nu ik de Oeuvre Award win is de erkenning voor wat ik doe meer dan welkom."

De 44-jarige Kooijmans werkt al twintig jaar voor de KRO en is vooral bekend van haar bijdrage aan de ‘Breakfast Club’. Dat presenteerde ze van 1992 tot en met 1998 samen met Peter van Bruggen op Radio 3. Tegenwoordig is de radiobitch onder meer te horen op Radio 5, met het programma ‘Café Kooijmans’ en op Radio 2 met het programma ‘Déjà Vu’. 

De oeuvre-award wordt ieder jaar uitgereikt aan een radiovrouw die veel heeft betekend voor het radiolandschap. Vorig jaar werd Tineke de Nooij, de eerste vrouwelijke dj van Radio Veronica, in het zonnetje gezet. Verder worden er nog prijzen weggegeven voor de beste radiovrouwen in de volgende categorieën: beste dj, beste producer, beste nieuwslezer, beste radiostation, aanstormend talent en beste regiobitch. Tot en met 15 juni kan op hen worden gestemd. De nominaties staan hier.

De prijzen worden op 16 juni uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.