Home Landelijke radio Ilse DeLange, Nick & Simon en Marco Borsato grootste kanshebbers op 100%...

Ilse DeLange, Nick & Simon en Marco Borsato grootste kanshebbers op 100% NL Award

Robert Feller heeft vanmiddag de nominaties voor de 100% NL Awards 2013 bekendgemaakt. Grote kanshebbers dit jaar zijn Ilse DeLange, Nick & Simon en Marco Borsato. Zij zijn voor drie categorieën genomineerd.

Tijdens de vijfde editie van de 100% NL Awards worden de Nederlandse artiesten beloond voor hun bijdrage aan de Nederlandse muziek in het afgelopen jaar. Dé publieksprijs voor Nederlandse muziek wordt uitgereikt in vier categorieën: ‘Artiest van het Jaar’, ‘Album van het Jaar’, ‘Hit van het Jaar’ en ‘Nieuwkomer van het Jaar’.

Vanaf vandaag tot en met vrijdag 3 januari kan er op de genomineerden worden gestemd via de website van 100% NL. In de tweede week van januari wordt vervolgens duidelijk welke drie finalisten er per categorie zijn ..

De 100% NL Oeuvre Award is dit jaar al uitgereikt. De heren van BLØF hebben in juni deze award mogen ontvangen voor hun gehele muzikale oeuvre van de afgelopen twintig jaar. De awards worden op woensdag 5 februari 2014 aan de winnaars uitgereikt. Deze feestelijke uitreiking is live via radio en televisie te volgen.

Vorig jaar werden BLØF, Nick & Simon, Gers Pardoel en Nielson door de luisteraars van 100% NL gekozen tot de winnaars van de 100% NL Awards 2012.

Vorig artikelGijs 2.0 nieuw lunchprogramma op Radio 2 met Gijs Staverman
Volgend artikelNiels de Koning weg bij Slam!FM