Home Landelijke radio ID&T Radio komt weer terug

ID&T Radio komt weer terug

ID&T wil nog geen half jaar na het omvormen van ID&T Radio naar Slam!FM weer gaan starten met ID&T Radio. Dit keer moet het een internetstation gaan worden wat lijkt op het oude ID&T Radio. Directeur Duncan Stutterheim van ID&T zegt dit in een interview met het blad Release.

Het station zal zijn programma’s gaan maken vanuit de oude VPRO-studio aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Overdag zal het oude format van non-stop te horen zijn en in de avonduren zijn er weer gespecialiseerde programma’s. Op maandag moet er urban komen, op dinsdag komen er bandjes spelen, de woensdag is net als vroeger een Q-avond, donderdag is voor de nachtwacht Joost van Bellen en op vrijdag het programma Welcome to the future. Op Zaterdag wil het station een programma maken waarin alles naar voren komt wat er die avond te doen is.

Waarom gaat ID&T Radio nu verder waar het gebleven is? “Ik heb het altijd heel jammer gevonden dat het niet is gelukt om van ID&T Radio een succes te maken. Landelijke etherradio maken betekent dat je je moet richten op een groot publiek. Maar ik denk dat het voor ID&T ook belangrijk is dat we ons eigen publiek dat naar de evenementen gaat niet vergeten.” Aldus Stutterheim over ID&T Radio.

Voor bezoekers is het ook mogelijk om de programma’s bij te wonen in de studio. In een soort dj-cafe kunnen ze wat drinken en kijken wat de dj doet, er is plaats voor 500 man.