Home Landelijke radio Herbert Visser (100%NL) solliciteert bij Leidse Universiteit

Herbert Visser (100%NL) solliciteert bij Leidse Universiteit

Directeur Herbert Visser van 100%NL heeft bij wijze van grap gesolliciteerd op een baan als Bijzonder hoogleraar Pers-, Omroep en Mediarecht. Hij deed dit omdat de voorzitter van de benoemingscommissie mr H. Franken is, die ook de commissie Franken voorzat en de etherfrequenties verdeelde. 100%NL kreeg destijds ondanks betere geschiktheid geen frequentie, maar RTL FM wel. De rechter zette dat dit jaar recht.

Herbert Visser heeft een MAVO-diploma dus komt sowieso niet in aanmerking voor de hoogleraarspost, aangezien je een promovendus moet zijn. “Maar toch meen ik een goede kans te hebben om tot ‘Bijzonder hoogleraar’ aan uw universiteit te worden benoemd. Immers, de voorzitter van de benoemingsadviescommissie voor deze functie is prof. Mr. H. Franken. En ik heb goede redenen om aan te nemen dat hij het verschil toch niet ziet tussen een promovendus en iemand met een MAVO-diploma. Derhalve acht ik mezelf een goede kanshebber voor die functie!”, zo schrijft Visser.

De commissie Franken concludeerde in 2003 dat er geen verschil zat tussen RTL FM en 100%NL, alleen dat RTL vele miljoenen voor het kavel over had en 100%NL slechts 8000 euro. Toch beloofde 100%NL meer Nederlandstalige muziek te draaien.

De volledige brief is hier te downloaden (doc-file).

Vorig artikelStacey Rookhuizen’s Dutch Delight nu ook op de radio
Volgend artikelUniversiteit van Amsterdam start afstudeerrichting Radiojournalistiek