Home Landelijke radio Henk Hagoort: Radio 2 is geen commerciële zender waar een computer aanstaat

Henk Hagoort: Radio 2 is geen commerciële zender waar een computer aanstaat

“De kritiek komt niet van de luisteraars”, dat zegt NPO-directeur Henk Hagoort in een interview met Spreekbuis.nl. Hij reageert daarmee op de kritiek van mensen uit de commerciële radiowereld op de publieke popzenders, waaronder van Erik de Zwart.

Hij zegt dat Radio 2 door de luisteraar wordt beleefd als een informatieve zender. “Het is echt een zender die het gesprek van de dag weerspiegelt, door een andere stijl veel toegankelijker dan NPO Radio 1, dat een zwaar geprofileerde nieuwszender is.”

“Het is absoluut geen commerciële zender waar een computer aanstaat. DJ’s op NPO Radio 2 gebruiken het gesproken woord voor interviewtjes. De zender wil ook dicht aanzitten tegen het maatschappelijke debat, zoals recent bij de actiedag voor Nepal. Voor de zomer zal er bij NPO Radio 2 een themadag over duurzaamheid worden gehouden”, aldus Hagoort.

In het interview benadrukt hij verder de plannen om soul- en jazzmuziek na het stoppen van Radio 6 onder te brengen bij Radio 2. Al bij de aankondiging van de plannen om de stekker uit die zender te trekken, werd benadrukt dat bijvoorbeeld de Zwarte Lijst en het verslag van North Sea Jazz een plek zouden kunnen krijgen op Radio 2.