Home Landelijke radio Hellendoorn wil lokale radio en tv gedwongen fuseren

Hellendoorn wil lokale radio en tv gedwongen fuseren

De Hellendoornse politiek heeft wethouder W. Roskam de opdracht gegeven op korte termijn met Reggestreek Radio en de Lokale Omroep Hellendoorn (LOH) te gaan praten over een verregaande vorm van samenwerking (fusie) tussen beide omroeporganisaties.
Volgens de politici is dit de enige manier om het voortbestaan van Reggestreek Radio op termijn te verzekeren. Reggestreek Radio, waarvan de studio sinds vorig jaar in hetzelfde gebouw aan de Koninginnestraat als de LOH is gevestigd, wil liever vandaag dan morgen fuseren, maar volgens pr-man K. van der Hulst stuit dit bij sommige mensen binnen de LOH op de nodige weerstand.
Burgemeester en wethouders van Hellendoorn willen de gemeentelijke subsidie voor Reggestreek Radio binnen vier jaar geheel af te bouwen, zo werd onlangs bekend. Van der Hulst denkt dat het lokale radiostation deze financiële steun (niet) kan missen en zonder subsidie ten dode is opgeschreven. "Als u de subsidiekraan nu dichtdraait, ontneemt u ons de kans om volwassen te worden. Wij willen bijvoorbeeld graag investeren in een nog beter bereik, met name in Haarle en zouden in de toekomst ook graag live kerkdiensten en politieke vergaderingen gaan uitzenden", betoogde hij om te benadrukken dat Reggestreek Radio de in het verleden van de gemeente verkregen gelden tot op de laatste cent goed heeft besteed. "Dat gooit u nu toch niet weg?", vroeg hij zich hardop af.
Door een fusie van Reggestreek Radio en LOH ontstaat volgens Van der Hulst een stevige en solide tv- en radiozender, waarbij de vrijwilligers onderling uitwisselbaar zijn. De fractie van GemeenteBelangen (GB) vindt dat een eventuele verlaging van de gemeentelijke subsidie als stok achter de deur moet worden gehouden om beide organisaties tot deze fusie te brengen.