Home Landelijke radio Hans Smit van de VARA naar de AVRO

Hans Smit van de VARA naar de AVRO

Presentator Hans Smit stapt per 1 januari over van de VARA naar de AVRO. Momenteel presenteert hij Ontbijtradio op Radio 2. Vanaf 2008 wordt hij de nieuwe stem van het kunst- en cultuurprogramma AVRO Opium, dat op zaterdag op Radio 1 te horen is.

Behalve de presentatie van het programma zal Smit ook redactionele taken binnen het programma gaan vervullen. Zo zal hij onder meer verslaggeving doen van kunst en cultuur in de breedste vormen ten behoeve van AVRO Opium en video-opnamen maken voor internet.

Eerder werkte Smit voor verschillende radioprogramma’s, zoals het NOS-programma Met het oog op morgen en VARA’s Ophef en Vertier. Voor televisie presenteerde hij onder meer het Jeugdjournaal en het NOS-Journaal.

Hans Smit heeft bewust gekozen voor de overstap: “Ik had het prima naar mijn zin bij Ontbijtradio, maar de AVRO biedt me de mogelijkheid weer meer met kunst en cultuur bezig te zijn. Die gebieden staan daar hoog in het vaandel, dus dat móet wel een inspirerende werkomgeving zijn!”

Smit volgt freelancer Tonko Dop op als presentator. Die gaf het programma de afgelopen jaren vorm. Het is voor Dop niet mogelijk zijn diverse werkzaamheden te combineren met de crossmediale functie van een presentator in vaste dienst.

De VARA gaat nu op zoek naar een geschikte vervanger voor het programma Ontbijtradio op Radio 2.