Home Landelijke radio Hans Laroes benoemd tot hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV

Hans Laroes benoemd tot hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV

Hans Laroes is vanaf 1 juli interim-hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV. Laroes krijgt bij de omroep de opdracht om de ‘innovatieve koers’ van de afdeling journalistiek verder te ontwikkelen. De voormalig hoofdredacteur van de NOS gaat leiding geven aan de journalistieke afdeling waar programma’s gemaakt worden als ‘De Taalstaat’ van Frits Spits, ‘De Ochtend’ en ‘Reporter Radio’ op NPO Radio 1 en tv-programma’s als ‘De Monitor’, ‘Jinek’ en ‘Brandpunt’.

“Iedereen kent KRO-NCRV als hofleverancier van sterke journalistieke programma’s binnen de publieke omroep. Met een traditie van serieuze onderzoeksjournalistiek en programma’s met onderwerpen die voor iedereen relevant en herkenbaar zijn”, aldus Laroes. “Ik ben ontzettend enthousiast dat ik aan de slag ga om de ingezette journalistieke koers verder in te vullen voor een organisatie met zo’n mooie staat van dienst en innovatiekracht.”

Laroes was van medio 2002 tot juli 2011 negen jaar lang hoofdredacteur van het NOS Journaal. Ook was hij ruim twee jaar voorzitter van de Raad voor de Journalistiek.

Volgens Taco Rijssemus, mediadirecteur van KRO-NCRV, is Hans Laroes een geweldige aanwinst. “Hans heeft zijn strepen meer dan verdiend in de wereld van de journalistiek. Wij zijn blij dat hij een bijdrage gaat leveren aan de versteviging van ons journalistieke aanbod en onze ambities.”