Home Landelijke radio Glazen Huizen in Europa: Een rondje langs de huizen

Glazen Huizen in Europa: Een rondje langs de huizen


Serious Request is gisteravond begonnen in Leiden. Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin blijven tot zaterdagavond in het Glazen Huis om geld op te halen voor moeders die zijn geraakt door oorlog. Ook elders in Europa staan weer Glazen Huizen.

De Belgische variant van Serious Request, Music For Life, is zaterdagavond begonnen. Tot en met vrijdag wordt daar op drie plaatsen geld opgehaald voor de stille ramp: diarree. Dit wordt gedaan onder de naam 'We do give a shit'. Dit is de laatste keer dat Music For Life wordt gehouden.

In Zweden en Zwitserland is de actie inmiddels al achter de rug. In Zweden werd met het Glazen Huis in Göteborg 18.104.362 Zweedse Kronen opgehaald. Dat is omgerekend twee miljoen euro. In Zwitserland haalde de dj's met de actie Jeder Rappen Zählt (Ieder kwartje telt) 6,2 miljoen Zwitserse Franken op. Dat is omgerekend 5,1 miljoen euro.

Niet alleen in Europa wordt geld opgehaald maar ook in Kenia komt weer een Glazen Huis. Zoals ieder jaar gaat het niet om geld dat opgehaald moet worden maar om bewustwording te creëren rond een onderwerp. Dit jaar is gekozen voor bloeddonatie. Het Glazen Huis daar moet vandaag beginnen maar momenteel staat er alleen nog een bouwpakket klaar om het Glazen Huis te starten. Wanneer ze gaan beginnen is nog onduidelijk.
Foto: 3FM

Vorig artikelOpening 3FM Serious Request trekt 882.000 kijkers op Nederland 3
Volgend artikel3FM Serious Request tussenstand maandag: 295.382 euro