Home Landelijke radio NPO 3FM ‘Giel Beelen uit de ochtend van 3FM’

‘Giel Beelen uit de ochtend van 3FM’

Giel Beelen verdwijnt volgens geruchten uit de ochtend van 3FM. Dit schrijft het AD. Domien Verschuuren is zijn beoogd opvolger. De wijziging gaat waarschijnlijk in januari in.

In de krant zegt Beelen dat er hard gewerkt wordt aan 3FM: “Het klopt dat er veel in beweging is, maar het is nog niet beklonken. Ik sta midden in de keuken en jij wilt al weten wat het eten gaat worden…” Ook Verschuuren wil het niet bevestigen.

Bronnen laten aan RadioFreak.nl weten dat heel de dag programmering tegen het licht wordt gehouden. Eerder zei Verschuuren al in een interview dat de kans groot is dat er het komende jaar veel gaat veranderen in de 3FM-programmering. “Ik denk dat je, als je de programmering van vandaag tegenover die van 2017 zet, je je ogen uitkijkt. Ik weet zeker dat er op heel veel cruciale plekken in de programmering andere poppetjes gaan staan dan je nu ziet.”

Hij zei toen ook over Beelen: “Giel heeft het moeilijk. Moeilijk in luistercijfers en in wat mensen van hem vinden. Blijkbaar is het heel cool om Giel Beelen te bashen.”

Het is wel de bedoeling om Beelen te behouden voor de zender. Er zouden plannen zijn om Beelen een nieuw weekendprogramma te laten maken.

De nieuwe programmering en een nieuwe positionering moet de problemen met de dalende luistercijfers opvangen van de zender.

Foto: Michel Schnater | VARA