Home Landelijke radio Giel Beelen tweede dj in Glazen Huis 3FM

Giel Beelen tweede dj in Glazen Huis 3FM

Giel Beelen is de tweede bewoner van het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request. Dit werd vanochtend om 9:30 uur bekend gemaakt in zijn ochtendprogramma.

Vorige week maandag werd al bekend dat Coen Swijnenberg het Glazen Huis in gaat. Over een week wordt de laatste dj bekend. Met zijn drieën zullen ze van 19 tot en met 24 december zes dagen lang radio maken vanuit het Glazen Huis in Breda.

Na de bekendmaking leverde Giel direct zijn sleutels, geld en telefoon in en leeft hij de komende 24 uur als vluchteling in Nederland. 3FM wil op deze manier aandacht vragen voor het lot van vluchtelingen, waarvoor 3FM zich met Serious Request dit jaar inzet.

Giel is 80 kilometer van de studio gedropt. Hij moet op eigen houtje zijn weg terugvinden naar de 3FM-studio, waar hij morgenochtend om 6:00 uur moet arriveren voor zijn radioprogramma. Hij mag geen gebruik maken van gemotoriseerd verkeer en hij mag geen slaapplaats accepteren van mensen die hij onderweg tegenkomt. Het Rode Kruis zorgt voor een vluchtelingentent, die hem droog de nacht door moet helpen. Hoe het Giel vergaat is de hele dag door te horen op 3FM.

Het wordt voor Giel de vierde keer in het Glazen Huis. De eerste drie jaar was hij één van de drie dj's. Vorig jaar gaf hij zelf aan een jaar over te willen slaan.