Home Landelijke radio Giel Beelen opnieuw rijbewijs kwijt

Giel Beelen opnieuw rijbewijs kwijt


Giel Beelen is opnieuw zijn rijbewijs kwijt. De kantonrechter in Utrecht heeft hem een rijontzegging van twintig maanden opgelegd. De helft is voorwaardelijk omdat de 3FM-dj al anderhalf jaar geen bekeuringen heeft gehad. Daarnaast legde de rechter in totaal voor 2430 euro aan geldboetes op voor vier snelheidsovertredingen.

In twee maanden tijd reed Beelen ’s nachts vier keer meer dan veertig kilometer te hard. Volgens ANP zei Beelen tegen de rechtbank dat hij zich toen in een labiele fase in zijn leven bevond. Hij had net een nieuwe relatie en wilde snel thuis zijn. Hij benadrukte dat het stil op de weg was en hij niemand in gevaar heeft gebracht.

De officier van justitie nam daar echter geen genoegen mij. Hij wees erop dat Beelen de afgelopen jaren drie keer is veroordeeld tot rijontzeggingen voor te hard rijden. Iemand die zo vaak gewaarschuwd is en toch vier forse overtredingen maakt, verdient een ontzegging, aldus de officier.

Eerder werd Giel steeds naar de studio gereden door een taxi toen hij z’n rijbewijs kwijt was. “Dat is ook lekker, dan kan ik werken op de achterbank”, zei hij daarover.