Home Landelijke radio Frederique de Jong nieuwe presentator Radio 1 Journaal in de ochtend

Frederique de Jong nieuwe presentator Radio 1 Journaal in de ochtend

Frederique de Jong gaat vanaf 1 januari het NOS Radio 1 Journaal in de ochtend presenteren. Ze vervangt daarmee Lara Rense die het Radio 1 Journaal in de middag gaat presenteren. De Jong gaat een duo vormen met presentator Marcel Oosten, die nu ook al in de ochtend zit.

Lucella Carasso stopt met de presentatie van het middagprogramma. Zij wordt de vaste presentator op maandag van NOS Met het Oog op Morgen en wordt coach voor de radiostemmen en -redacteuren van de NOS. Bij het Oog vervangt ze Eva Jinek.

"Ik ben blij dat door deze verschuiving en door de komst van Frederique de Jong het presentatieteam van de NOS op Radio 1, zowel bij het NOS Radio 1 Journaal als bij het Oog, zijn dynamiek en scherpte verder kan uitbouwen", zegt plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann. "En uiteraard respecteren wij het besluit van Lucella te stoppen met de middaguitzending, maar we zijn blij dat ze aan de NOS verbonden blijft als presentator van 'het Oog' en coach."

Frederique de Jong was tot 2011 werkzaam bij BNR Nieuwsradio als presentatrice, maar ging daar met een conflict weg. Ze kijkt uit naar haar nieuwe baan bij de NOS: "Ik ben vereerd en verheug me op het presenteren van het best beluisterde programma van de NOS. Radio is mijn grote liefde. Ik hoop dat ik mijn enthousiasme met de luisteraars kan delen!" Frederique de Jong (1968) begon als schrijvend journalist voor kranten en tijdschriften. Via de lokale radio in Amsterdam kwam zij bij internetzender Finance Television en AT5, waar zij financiële programma's presenteerde. Daarna kwam ze bij BNR terecht.

Lara Rense
Lara Rense, sinds september 2009 samen met Marcel Oosten te horen in de ochtend, gaat in het nieuwe jaar de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal presenteren. Zij vervangt Lucella Carasso en Tim Overdiek, die in september al bekend maakte over te stappen naar NOS.nl om daar aan de slag te gaan als eindredacteur. Rense zal de enige presentator zijn van de middaguitzending en ze presenteert het programma vijf dagen in de week tussen 16:30 en 18:00 uur.

Lara Rense over haar overstap naar de middag: "Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van de ochtend en van mijn maatje Marcel Oosten. Ik heb vier jaar lang genoten van dit fantastische ochtendprogramma. Het is een genot om op dit tijdstip nieuwsradio te maken. Maar nu wil ik graag wat meer slaap, zo simpel is het. Ik heb ontzettend veel zin om de middaguitzending van het NOS Radio 1 Journaal volledig op me te nemen."