Home Landelijke radio Frederique de Jong (BNR) bedankt voor RadioBitch Award

Frederique de Jong (BNR) bedankt voor RadioBitch Award


BNR-presentatrice Frederique de Jong heeft geen behoefte aan een RadioBitch Award en heeft er dan ook voor bedankt. Dat zegt ze in een column in Villamedia Magazine. "Ik heb vriendelijk bedankt voor opname in deze galerij der groten. Dat mensen je een bitch vinden, dat hou je niet tegen, maar dat je jezelf gaat aanmelden voor die titel, daar kan ik me niks bij voorstellen. Laat staan dat je die prijs wint en je moeder belt: 'mam zo leuk, ik ben een radiobitch!'

Vooral de naam 'radiobitch' stuit de presentatrice tegen de borst. "Teef dus, in goed Nederlands. Radioteef." Daarnaast ziet ze niet in waarom de radio naar de glamourwereld getrokken moet worden. "De wereld van BN’ers en geile wijven. Dat gaat dus niet lukken. Want bij de radio draait het voornamelijk om je stem. Het gaat er niet om hoe je eruit ziet, maar wat je te melden hebt. Dan kan je Gordon wel een podium op sleuren, maar daar krijgt de radiowereld echt geen opkikker van."

"He wat flauw van je. Stel je niet zo aan. Het is toch maar een naam. Je moet er de humor van inzien. Nou nee, dank u. Het kan misschien een futiliteit lijken, maar ik ben ervan overtuigd dat dit nou precies de reden is waarom het nooit echt iets zal worden met vrouwen aan de top. Ze nemen zichzelf niet serieus."

Gisteren werden de nominaties voor de RadioBitches Awards bekend. Petra Grijzen (BNR), Tuffie Vos (Omroep Max), Margriet Vroomans (TROS/KRO/Radio 4) zijn genomineerd om RadioBitch 2011 te worden.