Home Landelijke radio Edwin Ouwehand naar de ochtend van RTL FM

Edwin Ouwehand naar de ochtend van RTL FM

RTL FM gaat vanaf maandag het roer omgooien, dit staat in de Telegraaf vanmorgen. De radiozender richt zich vanaf die datum op een wat meer vrouwelijk publiek. Verder zal het nieuws in de huidige vorm gaan verdwijnen van de zender, gister melden wij al dat Jurgen van den Berg de zender ging verlaten, hij zal in de ochtend worden opgevolgd door Edwin Ouwehand die als Eddo de ochtendshow deed op Yorin FM.

Met de nieuwe slogan ´de grootste hits en het beste van eigen bodem´ wil RTL FM nieuwe luisteraars aantrekken, deze luisteraars zouden voor 60 procent uit vrouwen moeten bestaan en voor 40 procent uit mannen, vooral tussen de 30 en 49 jaar. De slogan geeft aan dat RTL FM voor een belangrijk deel gaat leunen op Nederlandse successen. “Zo´n 35 procent van de muziek zal van eigen bodem komen, met name Nederlandstalige pop uit de jaren tachtig en negentig en hedendaagse nummers. Denk aan Doe Maar en Het Goede Doel, maar ook aan Volumia, Bløf, Marco Borsato en Acda & De Munnik. Wat het Engelstalige repertoire betreft, grijpen we verder terug in tijd: herkenbaar werk uit de 60´s, 70´s, 80´s, 90´s en van nu.” Aldus Arthur Weijers, algemeen directeur radio van de Holland Media Groep.

In de nieuwe opzet is gekozen voor wat Weijers ´lichte presentatie´ noemt. “Geen personalityshows waarbij de deejay belangrijker is dan de muziek, maar een presentator die iets vertelt over wat hij of zij draait.” Naast Edwin in de ochtend zal in de avond waarschijnlijk een vrouwelijk dj te horen zijn met het programma RTL Love Songs.

Nieuws blijft een belangrijke factor: in de ochtend en avond op hele en halve uren, de rest van de dag elk uur. “Het gevoel dat de luisteraars bij RTL FM moeten krijgen, zal dicht tegen dat van onze tv-zender RTL 4 aan zitten, zonder dat we ´RTL 4 Radio´ willen maken. We hebben wel de zelfde kernwaarden: entertainment, hoge kwaliteit, warm, veilig en volwassen.”

Update 12:30:
Inmiddels heeft RTL FM een stuk van haar programmering vrij gegeven:
Programmering Maandag t/m Vrijdag
07.00 – 10.00 Edwin Ouwehand
10.00 – 13.00 Marjon Keller
13.00 – 16.00 Roland Snoeijer
16.00 – 19.00 Robert Feller
19.00 – 22.00 RTL Love songs – Eric Valentijn
22.00 – 24.00 RTL Love songs

Marjon Keller is momenteel de stem van RTL 4 en krijgt nu een dagelijks programma op de zender. Roland Snoeijer is de programmadirecteur van RTL FM en Robert Feller is bekend van Jensen in de Middag.