Home Landelijke radio Dit jaar geen stemming voor Top 2000

Dit jaar geen stemming voor Top 2000

Er kan dit jaar niet gestemd worden voor de Top 2000 van Radio 2. Om het tienjarig bestaan van de lijst te vieren heeft de publieke zender de lijst van dit jaar samengesteld op basis van de 7,1 miljoen stemmen die de luisteraars de afgelopen negen jaar al uitbrachten. Queen staat dus wederom op nummer 1 met Bohemian Rhapsody.

"Een algemeen tussenklassement, zo wil ik deze jubileumlijst graag noemen", zegt Radio 2 zendermanager Kees Toering. "Een lijst der lijsten, die tien jaar popmuzieksmaak van Nederland toont en die de allermooiste platen bevat. Gekozen door het Nederlandse publiek, want daar gaat het om."  

Er worden dit jaar wel andere dingen georganiseerd in de aanloop van de Top 2000. Op de website van Radio 2 staat de Platenkast met daarin alle singles uit de Top 2000 van dit jaar. Iedereen kan hieruit een Platenkoffer van tien favoriete songs samenstellen.

De inhoud van de Platenkoffers is openbaar en voor iedereen te zien, zodat gelijkgestemde muziekliefhebbers met elkaar in contact kunnen treden en daarmee een zogenoemde muzikale community kunnen vormen, vergelijkbaar met de internetsite Hyves.

De Top 2000 wordt traditiegetrouw uitgezonden van vrijdag 26 december tot en met woensdag 31 december. De volgorde van de lijst maakt Radio 2 op 17 december bekend. Het startschot van de December Top 2000 Maand klinkt zaterdag 6 december tijdens de tv-uitzending De Top 2000 Trapt af. Vanaf maandag 8 december staan alle programma’s op Radio 2 in het teken van de naderende jubileumeditie van de Top 2000.