Home Landelijke radio Directeur MCO legt functie neer

Directeur MCO legt functie neer

De directeur van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO), Ben Janssen, legt met onmiddellijke ingang zijn functie neer. De Raad voor Cultuur is het niet eens met het advies van het MCO over de eigen toekomst en Janssen vindt het daarom niet langer zijn taak het centrum te leiden.

Dat meldt plaatsvervangster Monica Damen maandag. In het MCO zijn de orkesten en het koor van de omroep bijeengebracht: het Radio Filharmonisch Orkest Holland, het Nederlands Radio Symfonie Orkest, het Radio Kamerorkest, het Metropole Orkest en het Groot Omroepkoor.

Het MCO moet minstens 5,5 miljoen maar liever 7,5 miljoen euro bezuinigen van de overheid en liet zowel het centrum zelf als Publieke Omroep met ideeën komen. De Raad voor Cultuur koos uiteindelijk voor het plan van Publieke Omroep om het Radio Kamerorkest (RKO) en het Radio Symfonie Orkest (RSO) te laten fuseren.

De directie van het MCO wil echter juist geen fusie en ziet geen mogelijkheden verder te bezuinigen zonder flink te snijden. Dat orgaan stelde daarom noodgedwongen opheffing van het RSO voor in ruil voor versterking van het RKO en het Radio Filharmonisch Orkest(RFO).[ANP]